Yandex-Метрика
(066) 418-28-61

valikvasilov@gmail.com

задать вопрос записаться на консультацию
tel icon

(066) 418-28-61

e-mail icon

valikvasilov@gmail.com

Ортопедія, травматологія, лікар ортопед, консультація ортопеда

Ортопедія(грец. Orthós, прямий, правильний + paidéia, виховання) розділ клінічної медицини, розділ хірургії, який вивчає профілактику, діагностику та лікування деформацій, порушення функцій кістково-м'язової системи, які виникають в результаті вроджених дефектів, вад розвитку. В наслідок травм або захворювань опорно - рухового апарату.

Ортопедія тісно пов'язана з травматологією. До складу ортопедії і травматології входить протезування - комплексна медико-технічна дисципліна, яка займається виготовленням та застосуванням протезів та ортезів. Звичайно ж ортопедія тісно пов'язана з науковою медичною дисципліною такою, як спортивна медицина. Також близька до розділу медицини - ревматології.

Унікальність такої медичної дисципліни як ортопедія полягає в використанні нею лікувальних методик і спеціальної апаратури, які неможливо використовувати більше ні в одній галузі медицини. Саме в ортопедії використовуються для лікування ортези (спеціальні апарати, що надіваються на кінцівки, з метою поліпшення функціональності або виправлення деформації, наприклад, корсети різних видів і форм) і протези (моделі будь-якіої частини тіла або кінцівок, що встановлюються на місці травми або серйозних захворювань для часткового або повного відновлення функцій). Робота лікаря ортопеда полягає в діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань опорно-рухової системи організму.

КОЛИ НЕОБХІДНА КОНСУЛЬТАЦІЯ ОРТОПЕДА?

Як правило захворювання опорно-рухової системи на перших стадіях розвитку не мають виражених симптомів. З плином часу у пацієнта з'являються больові відчуття в руках, кистях, плечах, ліктях або нижніх кінцівках. У пацієнтів часто виникають такі симптоми як:

  • Больові відчуття в попереку і області кульшового суглоба
  • Характерний хруст при поворотах тулуба або згинанні в коліні
  • Набряк суглобів
  • Деформація кінцівки
  • Біль в суглобах при зміні погоди.

Більшість, здавалося б, незначних захворювань згодом прогресують і провокують розвиток серйозних недуг. До найбільш поширених видів захворювань, які лікує доктор - ортопед, можна виділити такі:

  • Артроз
  • Артрит
  • Плоскостопість
  • Дисплазія;
  • Тунельний синдром
  • Травми зв'язок і сухожиль
  • Різні травми кінцівок.

Навіть якщо біль носить не регулярний характер і не є інтенсивним, Вам все таки слід записатися на консультацію до ортопеда. Що б діагностувати причину і надалі уникнути ускладнень захворювання. Ортопедія (грец. Orthós, прямий, правильний + paidéia, виховання) розділ клінічної медицини, розділ хірургії, який вивчає профілактику, діагностику та лікування деформацій, порушення функцій кістково-м'язової системи, які виникають в результаті вроджених дефектів, вад розвитку. В наслідок травм або захворювань опорно - рухового апарату.

Новини
18-11-2013Вітаємо Вас на нашому сайті!

Ортопедо-Травматологічне відділення клінічної обласної лікарні міста Чернівці отримало власний сайт в мережі інтернет. Відтепер ми зможемо допомогати нашим пацієнтам не тільки в лікарні, а й в режимі онлайн!

Далее
Статті Що ми лікуємо Приєднуйтись